Stikalnik – tehnološki in učni center

FabLab ali »fabrication laboratory« je odprt prostor za tehnološko ustvarjanje. Predstavlja platformo izobraževanja, medgeneracijskega povezovanja, ustvarjanja ter podpore kreativnim ustvarjalcem, startupom in podjetjem.

FabLab je namenjen predvsem mladim, brezposelnim in startupom.
Oprema FabLaba in strokovni mentor, ki zna uporabljati stroje, je na voljo tudi podjetnim centrom inkubatorja za izdelavo različnih prototipov iz lesa, stekla, aluminija, jekla ali bioplastike.

Poleg možnosti uporabe opreme v FabLabu ponuja Zadruga Stikalnik so.p. tudi storitve lasiranja, rezkanja, graviranja, 3D tiskanja različnih materialov po naročilu.

Stikalnik z.b.o., so.p. je zadruga ustanovljena leta 2016 z namenom ustanovitve prvega ustvarjalnega laboratorija v Posavju. Istega leta smo uspešno pridobili sredstva iz razpisa Startup socialno podjetje MGRT za prijavljen projekt »FabLab« in njegovo vzpostavitev v Krškem. Spomladi 2017 smo sprejeli vabilo Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani in se uspešno vključili v FabLab mrežo Slovenije, ki združuje več kot 13 FabLabov po Sloveniji.

@Stikalnik FabLab Krško

@Ivan Žganec

fablabkrsko.si

Stikalnik – tehnološki in učni center

You May Also Like