Stara Šola – zelene trgovine podarjenega

Stara šola – prihodnost uporabnih predmetov

Ste tudi vi pristaš bolj varčne in zmerne potrošnje? In se sprašujete kam s predmeti, ki so še uporabni, vendar jih ne potrebujete več – pohištvo, oblačila, uporabni predmeti?

Ne zavrzite jih – nekdo jim bo vdihnil novo življenje. V Posavju in Zasavju lahko še uporabne predmete odpeljete tudi v trgovine Stara šola, ki jih lahko najdemo v Sevnici, Krškem, Brežicah in Trbovljah.

Ko ohranitvi naravnih virov in okolja pa ne prispevate le z donacijo uporabnih predmetov, ampak tudi z nakupom stvari, ki jih potrebujete, oblačil, daril in okrasnih predmetov v zelenih trgovinah podarjenega kot je Stara šola.

Kupci vse rajši kupujejo v takšnih trgovinah, saj je izbira zelo pestra, cene pa vsem dostopne, nekatere stvari so celo nove, najde se veliko oblačil še z etiketami, tudi priznanih blagovnih znamk, naprodaj pa so za par evrov.

Poleg ponovne uporabe spodbujamo tudi popravila, uporabne predmete, ki se pokvarijo, lahko namreč tudi popravite, strgana oblačila pa zašijete. Če pa niso več uporabna za nositi, jih lahko na kreativnih delavnicah ponovne uporabe, ki potekajo dvakrat na mesec v Stari šoli Krško predelate v npr. tekstilno vrečko, torbico ali pa okrasek.

 

Namen projekta Stara šola je spodbuditi ponovno uporabo in zagotoviti nova delovna mesta v lokalnem okolju.

Cilj projekta je odpreti poslovalnico Stara šola v vsaki posavki občini, ustvariti prepoznavno blagovno znamko ponovne uporabe

Dejavnosti so zbiranje, obnova in prodaja rabljenih predmetov, kreacija novih predmetov iz ponovne uporabe, predavanja in kreativne delavnice iz ponovne uporabe

Osnovne info

Kontakt:
Vodja: Mojca Žganec Metelko
Telefon: 051 309 063
El. naslov: starasola@knof.si

Kontakt in odpiralni čas trgovin na starasola.si

@Stara šola Sevnica

@Stara šola Krško

@Stara šola Brežice

@Stara šola Trbovlje

Glavna dejavnost: trgovina, osvečanje o ponovni uporabi
Partnerji: Občina Sevnica, KŠTM Sevnica, Komunala Sevnica, Zveza Sonček, Občina Trbovlje, Komunala Trbovlje
Kupci: posamezniki, komunalna podjetja

Stara Šola – zelene trgovine podarjenega

You May Also Like