Irena Ameršek – sproščanje skozi barve, sliko in besedo

Sem Irena Ameršek, članica Kulturne sekcije DOTIK, ki je v zagonu pod okriljem Društva KNOF, Sevničanka, ljubiteljsko se že vrsto let ukvarjam s slikarstvom. Za sabo imam kar nekaj samostojnih razstav; v gradu Sevnica, v Knjižnici Sevnica, v ZD Sevnica, v Kavarni Špica, v prostorih UE Sevnica, v Caffe galeriji Radeče in kot idejni vodja pri izdelavi mozaika v MC Sevnica. Slikarstvu se je pridružilo še pisanje. Pred vrati je moj največji dosežek, za katerega vem, da bo presegel meje občine. Napisane imam BASNI – »ZGODBA O LISICI«, knjiga je namenjena otrokom in vsem, ki imajo radi naravo, živali in pravljice.

Kratek odlomek: »Lisica je podnevi spala in zvečer šla na lov. Do jutra je raziskovala po dolini. V ušesa ji je prihajal zvok ptičjega petja. Hodila je lahkotno in veselo. A v trenutku je obstala med drevesi, smrček ji je začel na polno delati. Glavo je sklonila k tlom. Naredila je korak nazaj in vohala v krogu. Našla je. Sled je vodila do jase. Ustavila se je ob grmu in se potuhnila. Zagledala je žival, ki si je brusila kremplje ob trhlo drevo. Prvo, kar ji je prišlo na misel, so bile besede detla, »da je treba čuvati mlado češnjo«. Pripravila se je za napad. Skočila, pokazala bele zobe in šavsnila. A ta žival se je v hipu obrnila in v tistem trenutku jo je zadelo po nosu. Zacvilila je in odskočila. Obstala je nekaj korakov stran, si obliznila kri in jezno gledala to pošast, ki ji je razparala nos. Medtem je priletel detel na bližnjo vejo in opazoval dogajanje na jasi.«

 

ŽE ZBIRAMO DONACIJE, SPONZORSTVO, PREDNAROČILA ZA KNJIGO!

Basni bom ilustrirala sama, tako bo celotna knjiga moj izdelek. Ker je sama izdaja knjige velik zalogaj, vas prav lepo prosim, da mi pri tem pomagate z donacijo ali sponzorstvom – ob predstavitvah knjige se lahko reklamira vaše podjetje. Če bi vas zanimal nakup knjige, jo lahko naročite po prednaročilu.

 

Tekoči račun, kamor lahko nakažete sredstva: SI56 6100 0000 4322 473 (Delavska hranilnica d.d.)

Vpišite namen nakazila: Knjiga Basni

 

Kontakt za sponzorstvo in prednaročila:

Irena: 040 501 923

Računovodstvo: 041 600 062.

 

 

Irena Ameršek

Naselje heroja Maroka 25

8290 Sevnica

Tel: 040 501 923

irenairena65@gmail.com

Facebook: Irena Ameršek

Irena Ameršek – sproščanje skozi barve, sliko in besedo

You May Also Like

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja