Irena Ameršek – sproščanje skozi barve, sliko in besedo

Sem Irena Ameršek, članica Kulturne sekcije DOTIK, ki je v zagonu pod okriljem Društva KNOF, Sevničanka, ljubiteljsko se že vrsto let ukvarjam s slikarstvom. Za sabo imam kar nekaj samostojnih razstav; v gradu Sevnica, v Knjižnici Sevnica, v ZD Sevnica, v Kavarni Špica, v prostorih UE Sevnica, v Caffe galeriji Radeče in kot idejni vodja pri izdelavi mozaika v MC Sevnica. Slikarstvu se je pridružilo še pisanje. Pred vrati je moj največji dosežek, za katerega vem, da bo presegel meje občine. Napisane imam BASNI – »ZGODBA O LISICI«, knjiga je namenjena otrokom in vsem, ki imajo radi naravo, živali in pravljice.

Kratek odlomek: »Lisica je podnevi spala in zvečer šla na lov. Do jutra je raziskovala po dolini. V ušesa ji je prihajal zvok ptičjega petja. Hodila je lahkotno in veselo. A v trenutku je obstala med drevesi, smrček ji je začel na polno delati. Glavo je sklonila k tlom. Naredila je korak nazaj in vohala v krogu. Našla je. Sled je vodila do jase. Ustavila se je ob grmu in se potuhnila. Zagledala je žival, ki si je brusila kremplje ob trhlo drevo. Prvo, kar ji je prišlo na misel, so bile besede detla, »da je treba čuvati mlado češnjo«. Pripravila se je za napad. Skočila, pokazala bele zobe in šavsnila. A ta žival se je v hipu obrnila in v tistem trenutku jo je zadelo po nosu. Zacvilila je in odskočila. Obstala je nekaj korakov stran, si obliznila kri in jezno gledala to pošast, ki ji je razparala nos. Medtem je priletel detel na bližnjo vejo in opazoval dogajanje na jasi.«

 

ŽE ZBIRAMO DONACIJE, SPONZORSTVO, PREDNAROČILA ZA KNJIGO!

Basni bom ilustrirala sama, tako bo celotna knjiga moj izdelek. Ker je sama izdaja knjige velik zalogaj, vas prav lepo prosim, da mi pri tem pomagate z donacijo ali sponzorstvom – ob predstavitvah knjige se lahko reklamira vaše podjetje. Če bi vas zanimal nakup knjige, jo lahko naročite po prednaročilu.

 

Tekoči račun, kamor lahko nakažete sredstva: SI56 6100 0000 4322 473 (Delavska hranilnica d.d.)

Vpišite namen nakazila: Knjiga Basni

 

Kontakt za sponzorstvo in prednaročila:

Irena: 040 501 923

Računovodstvo: 041 600 062.

 

 

Irena Ameršek

Naselje heroja Maroka 25

8290 Sevnica

Tel: 040 501 923

irenairena65@gmail.com

Facebook: Irena Ameršek

Kenga&Ru – izdelki za nedonošenčke

Kenga&Ru je prva spletna trgovina z izdelki za nedonošenčke v Sloveniji. Ustanovljena je bila zaradi osebnih izkušenj diplomirane babice in mamice nedonošenke, Jerneje Kern, ki je imela veliko težav z iskanjem tovrstnih izdelkov.

Potem, ko je nekaj let delala v zdravstvu in imela tudi uvid v prezgodnje porode ter nego prezgodaj rojenih otrok, se je taka zgodba zgodila tudi njej. Tako je na lastni koži izkusila, kako se starši nedonošenčkov počutijo in kaj potrebujejo. Ker je oblačila in pripomočke za svojo hčerko zelo težko našla, poleg tega pa niso bili čisto primerni in kvalitetni, se je v njej porodila ideja in želja po pomoči drugim staršem v taki situaciji. Po skrbnem raziskovanju je ugotovila, da so izkušnje drugih staršev podobne, zato se je ideja prelevila v izvedbo.

Njena vizija je preprosta – ponuditi izdelke, ki jih na slovenskem trgu še ni, poleg tega pa zagotoviti, da bodo ti izdelki največje možne kakovosti. Da bi to dosegla oblikuje tudi svojo blagovno znamko Kenga&Ru, preko katere zagotavlja lokalno in ekološko izdelavo, recikliranje, funkcionalnost ter moderen izgled. Vse za dobro počutje malih otrok in njihovih staršev.

@Jerneja Kern

kern.jerneja@gmail.com

Stara Šola – zelene trgovine podarjenega

Stara šola – prihodnost uporabnih predmetov

Ste tudi vi pristaš bolj varčne in zmerne potrošnje? In se sprašujete kam s predmeti, ki so še uporabni, vendar jih ne potrebujete več – pohištvo, oblačila, uporabni predmeti?

Ne zavrzite jih – nekdo jim bo vdihnil novo življenje. V Posavju in Zasavju lahko še uporabne predmete odpeljete tudi v trgovine Stara šola, ki jih lahko najdemo v Sevnici, Krškem, Brežicah in Trbovljah.

Ko ohranitvi naravnih virov in okolja pa ne prispevate le z donacijo uporabnih predmetov, ampak tudi z nakupom stvari, ki jih potrebujete, oblačil, daril in okrasnih predmetov v zelenih trgovinah podarjenega kot je Stara šola.

Kupci vse rajši kupujejo v takšnih trgovinah, saj je izbira zelo pestra, cene pa vsem dostopne, nekatere stvari so celo nove, najde se veliko oblačil še z etiketami, tudi priznanih blagovnih znamk, naprodaj pa so za par evrov.

Poleg ponovne uporabe spodbujamo tudi popravila, uporabne predmete, ki se pokvarijo, lahko namreč tudi popravite, strgana oblačila pa zašijete. Če pa niso več uporabna za nositi, jih lahko na kreativnih delavnicah ponovne uporabe, ki potekajo dvakrat na mesec v Stari šoli Krško predelate v npr. tekstilno vrečko, torbico ali pa okrasek.

 

Namen projekta Stara šola je spodbuditi ponovno uporabo in zagotoviti nova delovna mesta v lokalnem okolju.

Cilj projekta je odpreti poslovalnico Stara šola v vsaki posavki občini, ustvariti prepoznavno blagovno znamko ponovne uporabe

Dejavnosti so zbiranje, obnova in prodaja rabljenih predmetov, kreacija novih predmetov iz ponovne uporabe, predavanja in kreativne delavnice iz ponovne uporabe

Osnovne info

Kontakt:
Vodja: Mojca Žganec Metelko
Telefon: 051 309 063
El. naslov: starasola@knof.si

Kontakt in odpiralni čas trgovin na starasola.si

@Stara šola Sevnica

@Stara šola Krško

@Stara šola Brežice

@Stara šola Trbovlje

Glavna dejavnost: trgovina, osvečanje o ponovni uporabi
Partnerji: Občina Sevnica, KŠTM Sevnica, Komunala Sevnica, Zveza Sonček, Občina Trbovlje, Komunala Trbovlje
Kupci: posamezniki, komunalna podjetja