KREATIVNE DELAVNICE V JUNIJU

Skupaj 21 ogledov.

V mesecu juniju se bomo srečevali v Stari šoili (Knof) v Krškem, Kolodvorska 1
vsako
sredo (5., 12., 19., 26.) med 16 in 18h.

Ker je mesec junij tudi rožnik in imena prav gotovo ni dobil za manj, je najbolj barvit in pisano obarvan mesec v letu. Travniki so popestreni z izvirno barvno paleto cvetočega cvetja in v naravi dozorijo tudi prvi plodovi. Hrane je dovolj je hrane, zato je to čas za živalske mladiče in rastline, saj lahko hitro rastejo in se razvijajo.  Hkrati je mesec počitnic in vabijo nas sonce, voda, zrak in svoboda.  Ko s konča pomlad pride v deželo poletje in v našo deželico bo prišlo tako kot vsako leto tudi letos 21. junija. Poletje je najtoplejši in najsvetlejši letni čas.
Kot na vrtiljaku se naša Zemlja vrti okoli Sonca.  Zaradi vrtenja sončni žarki različno padajo na Zemljo, zato je včasih (poleti) pri nas topleje, drugič (pozimi) spet bolj mrzlo. In junija je sonce najvišje na nebu in najmočnejše. Poletni solsticij se letos zgodi 21.06.2019 ob 15:54h. Takrat je dan najdaljši in noč najkrajša v letu, po tem dnevu se zgodi obrat in dan se začne krajšati in noč daljšati do 23. septembra, ko se zgodi enakonočje in je dan enak noči.
Tudi naši prostori namenjeni za kreativno delovanje bodo obsijani in ožarjeni z mogočnimi poletnimi žarki, tako da nam bo toplo, lepo in svetlo.
Izdelovali bomo različne bolj ali manj uporabne predmete (mošnjičke, drobižnice, blazinice, košarice, ovitke za knjige in mobilne telefone).
Še vedno bomo ustvarjali po našem gonilnem jedru
RETHINK
Refuse, Reduce, Re-use, Repair, Re-gift, Recover, Recycle
Morda ne bo odveč, da se spomnite na kakšen tekstilni poletni kos, ki leži v omari in bi drugače končal na smetišču, ter ga prinesete s seboj, da mu nudimo upcycling preobrazbo.
Vabljeni na dve urno kreativno delovanje!
In ne pozabite na sonce, vodo, zrak in svobodo…
Mag. um. Saša Gornik
KREATIVNE DELAVNICE V JUNIJU

You May Also Like